Solex rijden

Solex rijden

Solex is de naam van een Frans bedrijf dat carburateurs produceerde. Het bedrijf is daarnaast ook beroemd geworden door de rijwielen met hulpmotor (de solex). De solex is een kleine bromfiets met een motorblok boven het voorwiel dat via een wrijvingswiel het voorwiel aandrijft.
In 2005 ontstond commotie vanwege het verplichte bromfietskenteken. Omdat op het kenteken staat vermeld dat de solex aan een maximale snelheid van 25 km per uur moet voldoen is het een snorfiets. Dit betekent dat een helm dragen niet nodig is.

Diverse tochten

De Blokhut verhuurd de solexen aan zowel kleine groepen vanaf 2 personen als grote groepen. Een gezellige solextocht voor jullie uitje is bij ons gegarandeerd. Het nostalgische gevoel wat u beleeft tijdens de solexrit is in woorden niet te beschrijven.

Contact opnemen Solex arrangementen bekijken

Onze goede prijs-kwaliteit verhouding maakt jullie dag tot een succesvolle invulling.
Wij bieden diverse routes aan. Er is dus voor ieder wat wils. Bijvoorbeeld de solex-basic route waar de route het belangrijkste is en daaromheen weinig poespas voorbijkomt. Of de Kerkenpadroute die jullie de mooie kerkenpaden van vroeger laat ziet afgewisseld met delen over het platteland.

Voor de vrijgezellengroepen hebben we een gave route gemaakt waarbij de vrijgezel in het zonnetje wordt gezet. Deze route gaat door de drukke straten in het centrum van Putten waarbij de vrijzel door jullie wordt aangekleed en veel bekijks zal hebben.

Wat maakt solex rijden bij De Blokhut uniek?

Tijdens het ontvangst op onze sfeervolle boerderij kunnen jullie al genieten van de rust. Even uit de dagelijkse sleur met werk, sport, overleg, verplichte bijeenkomsten lekker ontspannen en genieten. Bij mooi weer kunnen jullie buiten op ons terras koffie en thee drinken. Bij slecht weer binnen bij één van onze gezellige sfeerkachels.

Wij denken graag met jullie mee. Voor de deelnemers zonder rijbewijs of bromfietscertificaat hebben wij een leuk alternatief: een sportieve elektrische fiets. Deze kunnen wij voor jullie huren.
Zo kunnen jullie toch mee met de groep.

Grote groep?

U kunt bij ons al vanaf 2 personen terecht. Voor groepen boven de 50 personen kunnen wij een wisselprogramma samenstellen waardoor het wat meer georganiseerd verloopt. Mochten u toch graag met u hele gezelschap willen rijden dan kunnen wij solexen inhuren bij derden.

Acitiviteiten combineren?

Alleen een solextocht is al een geweldig uitje. Zo worden jullie ontvangen met koffie en thee en boerencake in één van onze binnen zalen, overdekt terras, pagodetent of buiten op ons terras.
Komt u allen van ver dan is een lunch vooraf geen overbodige luxe. Zo heeft u even de tijd om een praatje te maken met elkaar voordat de solexrit gaat starten. 
Komen jullie uit het werk? Dan raden wij aan om eerst te gaan solexen en af te sluiten met een BBQ en eventueel dessert
Alles op onze website is te combineren. Zelf even geen inspiratie? Wij denken graag met u mee en stellen een passend programma aan u voor.

Solex uitrusting

Alle solex arrangementen* zijn inclusief ontvangst met koffie/thee en boerencake, een korte briefing over het gebruik van de solex, groepsfoto ter herinnering, leren solexjas, brandstof, WA verzekering, gebruik solextas.
* Dit geldt niet voor de solex Basic route. 

Voor jong en oud is de solextocht erg geschikt daarom is dit een goede invulling voor jullie familiedag, bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest of groepsuitje. Veel kinderen binnen jullie gezelschap? Verdeel de groep dan. De heren en dames gaan solex rijden, de kinderen kunnen (onder begeleiding van één of meerdere volwassenen) een workshop bij ons volgen!

Wist u dat..

  • U bij de Blokhut altijd met uw eigen gezelschap op pad gaat?
  • Er geen begeleiding mee gaat? Hier zijn wij erg uniek in.
  • Onze pechhulp tijdens de rit stand-by staat. Wij garanderen dat de hele groep de route kan uitrijden op de solex.
  • Iedereen kan solex rijden? Hier is geen ervaring voor nodig.