Kickbike

De autoped van weleer is niet meer... De autoped is volwassen geworden! Wie durft het aan zonder pedalen?

Een aantal eigenschappen van de kickbike komt overeen met de fiets,  zoals wielgrootte en helling van de stuuras. Maar juist voor de kickbike geldt dat de plankhoogte boven het wegdek belangrijk is. Op een goed ontworpen kickbike kunnen langdurig snelheden van 30 km/u gehaald worden. Vanwege het lage zwaartepunt is een kickbike stabieler dan een fiets.

De kickbike, ook wel step genoemd, bieden we vanaf 2 personen aan bij De Blokhut in Putten.

Kickbike is behalve plezierig om te doen ook als trainingsmiddels zeer geschikt voor spierversterking en ontwikkeling van het uithoudingsvermogen.

 Contact opnemen  bekijk kickbike arrangementen

Wij bieden zowel kinder- als volwassen kickbikes aan. Dit houdt in dat het zeer geschikt is voor jullie familiedag voor jong en oud. Hiernaast is het natuurlijk ook leuk als personeelsuitje, vriend(innen)endag, vrijgezellenfeest , kampuitje of als afsluiting van het seizoen voor de vereniging.

 

Diverse tochten

Wij hebben een standaard kickbiketocht van 1,5 uur met een zeer gevarieerde route afwisselend met zandwegen en verharde wegen of een Puzzelkickbiketocht van circa 2 uur waarbij jullie naast een mooie route kickbiken ook vragen dienen te beantwoorden.

Heeft u last van uw rug? Dan is kickbiken zelfs beter voor u dan fietsen.

Wat maakt het kickbiken bij De Blokhut uniek?

De Blokhut in Putten ligt in het mooie Veluwe met veel bos en landschappen. Wij liggen erg centraal en net buiten het dorp waardoor jullie vanaf het begin van de rit al kunnen genieten van de prachtige omgeving.

Naast volwassen kickbikes hebben wij ook kinder kickbikes waardoor gemengde groepen onze doelgroep is voor deze activiteit. Wij raden het aan om kinderen vanaf 8 jaar mee te laten kickbiken. Groepen met kleine kinderen kunnen eventueel zelf een fiets met zitje meebrengen.

Grote groep?

Komt u met meer dan 50 personen dan kunnen wij een wisselprogramma voor u samenstellen. Denk hierbij aan: de helft op de kickbike, de andere helft op de funfiets. Tijdens de rit kunnen jullie wisselen van voertuig. Ook is het mogelijk om 2 verschillende activiteiten te gaan doen. Dit houdt wel in dat de tijdsduur en prijs anders uit zullen vallen.

Activiteiten combineren?

De kickbiketocht is bij ons een losse activiteit maar kan uiteraard ook uitgebreid worden.

Denk hierbij aan een lunch vooraf, pauze tijdens de rit met een knapzak (drinken en wat lekkers) of een borreluurtje na afloop.

U kunt het zo gek maken als u zelf wilt. Wij kunnen ook een complete dag aan u voorstellen. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Wist u dat..

  • Veel mensen niets van kickbiken willen weten totdat ze het een keer gedaan hebben?
  • De kickbike erg goed is voor uw uithoudingsvermogen en spierkracht ontwikkeling?
  • Ook al bent u rechtshandig, het goed is om af te wisselen van been tijdens de steptocht?
  • De kickbiketocht tegenwoordig niet alleen wordt ingezet als speelgoed maar ook als vervoer, recreatie  en wedstrijdsport?
  • Eveneens wordt de kickbike steeds vaker op de werkvloer ingezet. Bijvoorbeeld voor interne verplaatsingen in ziekenhuiscomplexen of grote bedrijfsmagazijnen. De kickbike geniet dan de voorkeur boven de fiets, omdat er relatief weinig ruimte nodig is voor stalling en opstappen. Bovendien heeft de kickbike een hoge stabiliteit bij lage snelheid en heeft hij weinig onderhoud nodig.