0341-49 14 87

Solex rijden

Solex huren op de Veluwe? Beleef de nostalgie!

Een gezellige solextocht voor jullie uitje is bij ons gegarandeerd. Het nostalgische gevoel wat u beleeft tijdens het solex rijden is met geen woorden te beschrijven.

Welk arrangement past bij jullie?

Solex – Landschapsroute

Genieten van de buitenlucht en de prachtige landelijke omgeving

35,- per persoon

Bekijk arrangement

Solex – Kerkepadroute

De route die staat voor veelzijdigheid en afwisseling

42,- per persoon

Bekijk arrangement

Solex – Bosroute

Bewonder de prachtige bossen op de Veluwe

42,- per persoon

Bekijk arrangement

Alles weten over solex rijden bij de Blokhut?

Lees snel verder!

Solex Rijden

Solex is de naam van een Frans bedrijf dat carburateurs produceerde. Het bedrijf is daarnaast ook beroemd geworden door de rijwielen met hulpmotor (de Solex). De Solex is een kleine bromfiets met een motorblok boven het voorwiel dat via een wrijvingswiel het voorwiel aandrijft.

In 2005 ontstond commotie vanwege het verplichte bromfietskenteken. Omdat op het kenteken staat vermeld dat de Solex aan een maximale snelheid van 25 km per uur moet voldoen is het een snorfiets.

Dit betekent dat een helm dragen niet nodig is.

WAT MAAKT SOLEX RIJDEN BIJ DE BLOKHUT UNIEK?

Tijdens het ontvangst op onze sfeervolle boerderij kunt u al genieten van de rust. Even uit de dagelijkse sleur met werk, sport, overleg, verplichte bijeenkomsten, maar lekker ontspannen en genieten. Bij mooi weer kunt u buiten op ons terras koffie en thee drinken. Bij slecht weer binnen bij één van onze gezellige sfeerkachels.

Wij denken graag met u mee. Voor de deelnemers zonder rijbewijs of bromfietscertificaat hebben wij een leuk alternatief: een sportieve elektrische fiets of een Lopfiit. Deze kunnen wij voor jullie huren. Zo kunt u toch mee met de groep.

Alle Solex arrangementen zijn inclusief ontvangst met koffie/thee en boerencake, een korte briefing over het gebruik van de Solex, groepsfoto ter herinnering, leren Solexjas, brandstof, WA verzekering en gebruik Solextas.

SOLEX RIJDEN MET EEN GROTE GROEP?

U kunt bij ons al vanaf 2 personen terecht. Voor groepen boven de 50 personen kunnen wij een wisselprogramma samenstellen waardoor het wat meer georganiseerd verloopt. Mochten u toch graag met u hele gezelschap willen rijden dan kunnen wij Solexen inhuren bij derden.

 

WIST U DAT...

  • U bij De Blokhut altijd met uw eigen gezelschap op pad gaat?
  • Er geen begeleiding mee gaat? Hier zijn wij erg uniek in.
  • Onze pechhulp tijdens de rit stand-by staat. Wij garanderen dat de hele groep de route kan uitrijden op de Solex.
  • Iedereen kan Solex rijden? Hier is geen ervaring voor nodig.

Even sfeerproeven?

Bekijk dit filmpje over de Solex Landschapsroute

Bellen of gebeld worden?

Aanvragen worden behandeld in volgorde van binnenkomst. Bel 0341 - 49 14 87 of laat alvast uw gegevens achter, wij bellen zo spoedig mogelijk terug.

Deze site wordt beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Optie nemen?

Nog niet helemaal zeker van uw keuze, of nog even iets uitzoeken? Neem gerust contact op voor eventueel nog meer mogelijkheden!

De Blokhut
T: 0341-49 14 87